Apple’s new corporate headquarters, the giant spaceship-like donut in Cupertino, California, is nearing completion. As the last of the solar panels and drought-­tolerant trees were installed, Wired’s Steven Levy was given a look at what it will be like to work at the new campus, and a good bit of history on how the project came to be.

Throughout the magazine’s June cover story, details about Apple’s late founder Steve Jobs’ vision for the headquarters emerged. The new campus is meant to unite under one roof workers who have been housed at disparate offices, in an effort to breed collaboration and inspiration. It is dotted with thousands of trees and an air-conditioning system that sucks outdoor air in to remind employees of the environment outside.

The campus was built to the sort of exacting specifications that Apple customers have come to expect from the company’s products.


READ FULL ARTICLE